jueves, 26 de noviembre de 2015

CALDEIRADA DE RAPE


CALDEIRADA DE RAPE


INGREDIENTES

4 colitas de rape
4 dentes de allo
1 folla de loureiro
Sal gorda
1 pemento
1 cebola
Guisantes
Patacas
Un chorriño de vinagre

Para a salsa:
1 vaso de aceite de oliva
4 dentes de allo
1 cullerada de pementón


PREPARACIÓN

Partimos as colitas de rape á metade. Nun escurridor pomos o rape, cos allos laminados, a folla de loureiro a anacos e un bo puñado de sal gordo (logo quitámoslla), que fai que endureza a carne e quede máis saborosa, deixámolo así 1 hora.

Pomos unha cacerola ao lume con auga, a cebola, o pemento en tiras, e as patacas laminadas de máis ou menos 1 cm. de grosor e os guisantes. Pomos o escurridor co rape debaixo da billa e quitámoslle todo o sal, conservando os allos e o loureiro.

Cando a auga coas patacas do primeiro hervor, botámoslle o peixe, os allos e o loureiro. Deixamos ata que as patacas estean tenras e rectificamos de sal.

Baleiramos a auga da cacerola, pomos todo na fonte de servir e botamos por encima un chorrito de vinagre primeiro e logo parte da ajada, a outra a pasamos a unha salsera para que cada un sírvase no prato.

Para a Salsa
Nunha tixola pomos o aceite cos allos que poden estar laminados ou enteiros con pel, deixamos que se douren e retiramos do lume. Esperamos a que o aceite se arrefríe un pouco para non queimar o pementón e botámosllo.






No hay comentarios:

Publicar un comentario