CALDEIRADA
DE RAPE
INGREDIENTES
4 colitas de rape
4 dentes de allo
1 folla de loureiro
Sal gorda
1 pemento
1 cebola
Guisantes
Patacas
Un chorriño de vinagre
Para a salsa:
1 vaso de aceite de oliva
4 dentes de allo
1 cullerada de pementón
PREPARACIÓN
Partimos as colitas de rape á metade. Nun
escurridor pomos o rape, cos allos laminados, a folla de loureiro a anacos e
un bo puñado de sal gordo (logo quitámoslla), que fai que endureza a carne e
quede máis saborosa, deixámolo así 1 hora.
Pomos unha cacerola ao lume con auga, a
cebola, o pemento en tiras, e as patacas laminadas de máis ou menos 1 cm. de
grosor e os guisantes. Pomos o escurridor co rape debaixo da billa e
quitámoslle todo o sal, conservando os allos e o loureiro.
Cando a auga coas patacas do primeiro
hervor, botámoslle o peixe, os allos e o loureiro. Deixamos ata que as
patacas estean tenras e rectificamos de sal.
Baleiramos a auga da cacerola, pomos todo
na fonte de servir e botamos por encima un chorrito de vinagre primeiro e
logo parte da ajada, a outra a pasamos a unha salsera para que cada un
sírvase no prato.
Para a Salsa
|
No hay comentarios:
Publicar un comentario