BACALLAO Á GALEGA
INGREDIENTES
- Dous trozos de lomo de bacallao
- Dúas patacas grandes
- 6 dentes de allo
- Aceite
- Pementón doce e picante
- 1 guindilla
- Sal
ELABORACIÓN
Desalamos o bacallao durante 48 horas (os lomos serán grosos) e a auga cambiáse cada 8 horas.
Pelamos as patacas e as cortamos en rodaxas dun centímetro.
Pómolas a ferver cun pouco de sal nunha pota de base ancha e con abundante auga.
Cando leven cocendo uns 7-8 minutos pomos na pota o bacallao coa pel cara arriba e rematamos fervendo as patacas (9 minutos máis).
Mentres nunha tixola fritimos os dentes de allo no aceite coa guindilla (antes os cortamos en láminas) e deixamos que se doren.
Colócase unha base de patacas,por enriba o lomo de bacallao e botamos a salsa por riba.
No hay comentarios:
Publicar un comentario