jueves, 7 de enero de 2016

Pescado de Xaneiro


BACALLAO Á GALEGA

INGREDIENTES


  • Dous trozos de lomo de bacallao
  • Dúas patacas grandes
  • 6 dentes de allo
  • Aceite
  • Pementón doce e picante
  • 1 guindilla
  • Sal

ELABORACIÓN 

Desalamos o bacallao durante 48 horas (os lomos serán grosos) e a auga cambiáse cada 8 horas.

Pelamos as patacas e as cortamos en rodaxas dun centímetro.

Pómolas a ferver cun pouco de sal nunha pota de base ancha e con abundante auga.

Cando leven cocendo uns 7-8 minutos pomos na pota o bacallao coa pel cara arriba e rematamos fervendo as patacas (9 minutos máis).

Mentres nunha tixola fritimos os dentes de allo no aceite coa guindilla (antes os cortamos en láminas) e deixamos que se doren.

Colócase unha base de patacas,por enriba o lomo de bacallao e botamos a salsa por riba.


No hay comentarios:

Publicar un comentario