jueves, 10 de diciembre de 2015

Receita para o frío


RECEITA DE CALDO GALEGO



INGREDIENTES

-Para seis persoas:
250 gr. de fabas brancas
300 gr. de saia de tenreira
300 gr. de costela de porco
150 gr. de touciño salgado
1 chourizo galego
1 anaco de óso de xamón
2 patacas
1 feixe de grelos 
1 culleriña de unto 
auga
sal
perexil picado


ELABORACIÓN

Pomos na pota rápida 2 litros de auga, a costela, a carne de tenreira, o chourizo, o touciño, o óso, as fabas (previamente remolladas de véspera), o unto e un chisco de sal. Pecha a pota e deixa cocer 30 minutos desde o momento en que empezou a saír o vapor.
Destapa e cun cazo retira unha parte da graxa.
Limpa os grelos, pela as patacas e trocéalas e incorpora todo á cazuela. Pecha novamente a tapa e deixa cocer 3 minutos desde o momento en que empezo a saír o vapor.

Proba e rectifica de sal. Serve nunha sopera ou en cuncos individuais.





No hay comentarios:

Publicar un comentario