miércoles, 2 de diciembre de 2015

Doce caseiro....mmmmm

RECEITA DA BICA DE TRIVES



INGREDIENTES PARA A MASA NAI

  250 g de fariña de forza
  120 ml de auga
  7 g de fermento seco de panadaría
  1 chisco de sal

PREPARACIÓN

1. Disolve o mellor que poidas o fermento na auga.
2. Nun bol aparte pon a fariña e o sal, e a continuación engade a auga coa levaduraa. Asegúrache de que se integra todo ben.
2. Amasa os ingredientes durante uns 5 minutitos (Forma unha bóla e tápaa con filme transparente ou un pano (sen que toque a masa). Deixa que repouse polo menos durante unha hora a temperatura ambiente.
3. A masa nai pesará máis da cantidade que imos utilizar (que son 250 g). Podemos gardar o resto para facer pan ou conxelar para usar outro día.

INGREDIENTES PARA A MASA DE BICA

   250 g de masa nai
   5 ovos L
   200 g de fariña de trigo
   400 g de azucre
   300 g de manteiga
   1 culleriña de fermento
   raiadura dun limón

PREPARACIÓN

1. Bate a manteiga reblandecida a temperatura ambiente co azucre.
2. Engade aos poucos a masa nai, asegurándoche que se integra completamente. Este punto é moi importante.
3. Bate os ovos aparte e engádeos en dous ou tres quendas á masa.
4. Incorpora agora a fariña co fermento tamizando ben.
5. Por último engade a raiadura de limón para darlle un toque de sabor.
6. Engrasa un molde rectangular. Encima pon papel de forno, que verás pégase perfectamente, e volve a engrasar.
7. Verte a masa no molde e espolvorea cun pouco de azucre.
8. Hornea a Bica a 180º durante 45 minutos aproximadamente.




No hay comentarios:

Publicar un comentario