RECEITA DA BICA DE TRIVES
INGREDIENTES PARA A MASA NAI
250 g de
fariña de forza
120 ml de
auga
7 g de
fermento seco de panadaría
1 chisco
de sal
PREPARACIÓN
1. Disolve o mellor que poidas o fermento na auga.
2. Nun bol aparte pon a fariña e o sal, e a continuación engade a auga
coa levaduraa. Asegúrache de que se integra todo ben.
2. Amasa os ingredientes durante uns 5 minutitos (Forma unha bóla e
tápaa con filme transparente ou un pano (sen que toque a masa). Deixa que repouse polo menos durante unha hora a
temperatura ambiente.
3. A masa nai pesará máis da cantidade que imos utilizar (que son 250
g). Podemos gardar o resto para facer pan ou conxelar para usar outro día.
INGREDIENTES PARA A MASA DE BICA
250 g de
masa nai
5 ovos L
200 g de fariña
de trigo
400 g de
azucre
300 g de
manteiga
1
culleriña de fermento
raiadura
dun limón
PREPARACIÓN
1. Bate a manteiga reblandecida a temperatura ambiente co azucre.
2. Engade aos poucos a masa nai, asegurándoche que se integra
completamente. Este punto é moi importante.
3. Bate os ovos aparte e engádeos en dous ou tres quendas á masa.
4. Incorpora agora a fariña co fermento tamizando ben.
5. Por último engade a raiadura de limón para darlle un toque de
sabor.
6. Engrasa un molde rectangular. Encima pon papel de forno, que verás
pégase perfectamente, e volve a engrasar.
7. Verte a masa no molde e espolvorea cun pouco de azucre.
8. Hornea a Bica a 180º durante 45 minutos aproximadamente.
No hay comentarios:
Publicar un comentario