jueves, 21 de abril de 2016

CHOCOLATE


TARTA DA AVOA

INGREDIENTES

- 200 gramos de galletas
- Leite enteiro, a suficiente para mollar as galletas
- Azucre
- 2 ovos grandes
- 1 tableta de chocolate
- 1 sobre para facer natillas
- Leite para as natillas, segundo instrucións
- Manteiga, uns 50 gramos

ELABORACIÓN:

Empezaremos a preparar esta rica torta fundindo o chocolate e deixándoo arrefriar antes de utilizalo. Podes fundilo no microondas ou ben a lume lento nun cazo ou empregando o baño maría, como prefiras, pero ten coidado de facelo lentamente para que non se pegue nin se queime. 

Doutra banda imos facer as natillas, que podes preparalas de forma caseira, ou ben empregando un sobre dos que se compran nos supermercados. Se usas esta segunda opción, le as indicacións que veñen no sobre para saber que cantidade de leite empregar. Unha vez preparadas, nese mesmo recipiente vertemos o chocolate fundido e a manteiga, e mesturamos todo o mellor posible. 

Doutra banda imos separar as claras das xemas de dous ovos. As xemas ímolas a engadir á mestura anterior, volvendo mesturar ben para que se integren xunto ao resto de ingredientes. As claras batémolas a piques de neve, e cando estean listas agregámolas á mestura e removemos de novo, con suavidade neste caso. 

Nun recipiente amplo imos botar o leite e o azucre, e imos removelo para que se derrita o azucre. Aí iremos remojando un pouco as galletas, que se humedezan pero sen chegar a empaparse, xa que non queremos que rompan. 

Imos colocar esas galletas nun molde forrado con papel de aluminio, ou ben usamos un molde desmoldable, para facilitarnos o paso final antes de servila. É interesante empregar un molde redondo se usas galletas redondas, ou ben rectangular se usas galletas desa forma. Se quedan ocos baleiros entre galletas, debes enchelos con anacos de galletas. 

Sobre as galletas imos botar unha capa da mestura de natillas e chocolate, que a cubra ben. Despois colocamos outra quenda de galletas humedecidas, e despois outra capa de natillas chocolateadas, así até acabar nunha capa de natillas e chocolate. Deixamos na neveira até o día seguinte para que a torta cállese, e para servir desmoldamos o molde ou ben sacamos co papel de aluminio, con coidado de non rompela. 




No hay comentarios:

Publicar un comentario