jueves, 14 de abril de 2016

Doce


TARTA DE PIÑA

INGREDIENTES


500 ml de nata líquida
1 sobre de Xelatina de piña ou limón 
30 gramos de azúcar
1 lata grande de piña no seu xugo
Caramelo líquido
Bizcochos de soletilla

ELABORACIÓN


Comezamos facendo o caramelo, para iso pomos unhas culleradas (4 ó 5) de azucre nun cazo xunto a un pouco de auga e levamos ao lume, sen mover até que se forme o caramelo e adquira unha bonita cor, coidado que queima moi rápido. Unha vez feito o vertemos no molde onde vaiamos facer a torta e distribuímos por todo o fondo. Tamén podedes comprar o caramelo feito e saltádesvos este paso.


Sobre o caramelo distribuímos as rodajas de piña e reservamos o molde.

Pomos nun cazo a nata, os 30 gramos de azucre e o mollo da piña, cando rompa a ferver engadimos o sobre da xelatina e cociñamos seguindo as instrucións do fabricante. 

Unha vez feita a xelatina coa nata deixamos temperar un pouco e vertemos con coidado sobre as rodajas de piña, sobre elas colocamos os bizcochos de soletilla coidando que recubran perfectamente toda a superficie da nosa torta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario