EMPANADA GALEGA DE ATÚN
INGREDIENTES PARA A MASA
- 200g de fariña
- 100cc de auga
- Unha cullerada de zume de limón
- Unha pizca de sal
INGREDIENTES PARA O RECHEO
ELABORACIÓN DA MASA
1. Nun vaso mesturar a auga, o limón e o sal.
2. Botar a fariña nun bol e logo o líquido formando unha masa firme. Enharinar a mesa e colocar o bolo.
3. Cun pau estirar e dobrar a masa por 5 veces dándolle forma rectangular, logo levar á neveira por 20 minutos.
4. Levar a masa a unha mesa pouco enharinada, estíraa ou pouco para logo colocar o empaste no centro con espazo de dous centímetros por arriba e abaixo, deixando os lados como para poder dobrar a masa até o centro para pechalo.
5. Co pau nivelar o hojaldre presionando e levantando varias veces, primeiro no centro e logo cara aos lados. Estirar o hojaldre unhas 3 veces o seu tamaño de longo sen enharinar moito e con coidado de non rompelo, dobralo en tres partes (volta simple) unir levemente co palote e deixar descansar máis de 15 minutos na neveira.
6. Repetimos estes pasos 3 veces máis e por ultimo estiramos a masa até darlle un espesor de 2mm ou menos. Cun cortapastas redondo de 10 a 12 cm cortamos as tapas, os recortes podémolos aproveitar para masa de empanadas fritas.
7. Enfariñamos as tapas e gardar con separadores de papel celofán ou con papel filme. Conservar en neveira até 24h.
PASOS A SEGUIR
Comezamos preparando o recheo. Para iso picamos ben a cebola e o pemento e o sofreímos nunha tixola a lume lento con bastante aceite. Cando estea listo engadímoslle o atún, ovo cocido picado, sal, pementa e a salsa de tomate.
Nunha placa de forno, engrasada con manteiga, estendemos unha parte da masa e engadímoslle o recheo.
Tapamos coa outra parte, picamos varias veces co tenedor e pintamos coa xema dun ovo batido.
Precalentamos o forno a 200ºC e metemos a empanada.
Sacar cando estea dourada.
No hay comentarios:
Publicar un comentario